10 februari 2011

En vilodag till....Torsdag morgon förmiddag.....


Idag var det lite lättare att komma upp ur sängen, att få gnuggat sömnen ur ögonen....vakna till liv. Jag kör sonen till skolan och stannar till hos väninnan S för lite gott morgonkaffe och tjejsnack, en riktigt mysig morgon. Nu är den här igen, vardagen. den som är ok för mig. 

Det har tagit några dagar att smälta undan alla känslor som blir när man är totalt hjälplös, oförmögen att resa sig och än mindre att få på och av kläderna. Hjälp mig.....några ord som har stor innebörd i de lägena. Även kroppen har gått på sparlåga några dagar, dvs ännu mer sparlåga än vad den är van vid. Nu är jag på rätt köl igen. 

"Ibland är det viktigaste du överhuvudtaget kan göra, att vila!"
//Ashleigh Brilliant


TACK ALLA FÖR ATT NI FINNS DÄR UTE, TACK FÖR ER OMTANKE OCH VÄRME!!!

Som ni alla vet så är jag coachad av Ulrika Gabriel, henne hittar ni HÄR! Igår fick jag i min inkorg ett brev som gav mig peppning på min resa mot en mindre vikt, där stod det att; Du är aldrig misslyckad! Och vet ni hur skönt det kändes att läsa de orden när......


......man precis fallit för sockerjävulens gnatande om de där singoallakexen som ligger i skåpet.....och ätit upp halva paketen...


Det kändes skönt att få läsa det precis då....när jag inte kunde motstå! Jag var både lite förbannad på mig själv efteråt och samtidigt stolt....jag hade ju inte ätit upp hela paketet, det hade jag gjort i vanliga fall!


Det kom även en utmaning till mig som jag tänkte att jag skulle dela med mig av, något för alla att tänka på.....


·   Under nästa vecka ska du bara äta saker från en tallrik eller en skål och dricka ur ett glas. Du ska alltså inte äta direkt ur kakburken, ur chipspåsen, ur godispåsen etc. Jag säger inte att det är förbjudet att äta dessa saker. Det bestämmer du själv. Däremot utmanar jag dig att prova att i förväg bestämma exakt hur mycket du ska äta genom att servera det till dig på en tallrik, i en skål eller i ett glas.


Det är ju en smart grej....om jag blir sugen på något onyttigt så kan jag bestämma innan tex att ta två kex, lägga dem på en talrik även om det är onödigt, och när tallriken är tom så sätter man ut den i disken utan att lägga fler saker på den.


Jag har efter bara några få veckor blivit av med mycket av sötsuget som jag haft innan. Kakor, efterätter och bakelser har varit mina största lockelser. Nu kan jag se på det utan att dregla, vända tanken till nyttigare alternativ. Det bästa är faktiskt att jag även fått maken och sonen att börja tänka i rätt banor, det är ju dessutom roligare att "kämpa" tillsammans.

Nu ska jag gå ut i köket, göra en stor kopp te.....lägga benen i soffan och bara vara. I morgon ska jag gå in och hälsa på hos er alla. Det tar tid att få orken tillbaka....viljan är S.T.O.R men mitt förnuft säger mig att det får bli i morgon! Så vi ses då, jag kommer i morgon...synd bara att man inte kan göra det IRL.....


Må väl/caja

15 kommentarer:

 1. Åh så glad man blir när man ser hur djuren kan koppla av så totalt! Och så avundsjuk *fniss.

  Jag tror inte att man behöver några stora ord för dagar som man inte fungerar. De dagar när man inte kan röra sig, de är som de är. De finns där, men stora ord är bortkastade på sådana dager - ungefär som energi är bortkastad på negativa och "igelliknande" människor!

  Slösa orden på de dagarna då du kan ta dig upp istället - de dagarna förtjänar stora ord. Och de dagarna är de som ger dig ork att ta dig igenom de dåliga dagarna.
  puss&kram
  lillie (Maurice & Kasa hälsar!)

  SvaraRadera
 2. ja inte är det lätt att motstå frestelsen känner precis som du beskrev om kakorna :) Vad svårt det är brist på intressen för min del kanske, men köpte inga kakor sist jag handlade fast jag tänkte på mina mariekex he he..

  SvaraRadera
 3. Aha!!! Ett steg i rätt riktning :)
  Skönt att du kommer på benen igen!
  Här är det snöoväder idag så bägge katterna ligger ihoprullade som bollar.
  Alfa-sonen som är ledig idag låg nöjd och drog sig i morse ända tills han kom på att han hade lovat att rasta syrrans hund i dag. En promenad på två km fram o tillbaka förutom hundpromenaden.
  I snöstorm, han är väldigt snäll mot djur och folk ♥
  Ha en mysdag och så hörs vi när andan faller på!
  LOVE U ♥

  SvaraRadera
 4. Glad att höra att du är på banan (som skånska vet du att det är ingen frukt...) igen. Helt rätt du är aldrig misslyckad!!!!

  Själv har jag inte kunnat arbeta denna veckan men det blir väl bättre det mé...

  Kramar i mängder

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att du är på rätt väg!

  Du ska veta att jag saknar dig i mitt lilla blogghem. Det har varit så lugnt de senaste dagarna, ingen Caja som springer in och ut hela tiden. *blink*
  Ta den tid du behöver, vila ut! Samla krafter och unna dig ett Singoallakex ibland.

  Ha en fin dag! ♥
  Kram Elle

  PS: När du kommer och besöker mig, var snäll och smäll inte så i dörren...*ler*

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är tillbaka!
  Så fina bilder på dina djur du har tagit!
  Kram Kyllikki

  SvaraRadera
 7. Ok, då ses vi imorgon. Det är verkligen helt ok. Har själv varit lite däckad av en förkylning men är långsamt på väg upp ur snorsträsket. Kram

  SvaraRadera
 8. Har saknat dig och undrat hur du mått :) Bra att du orkar med vikten tycker jag! Smart tips!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder på era djur..och gör nu som de.
  Vila, njut och ta vara på dig själv..vi andra finns kvar och du kommer när du själv orkar=D
  Kaffet står alltid på eller om vi skulle ta ett glas vin..imorgon är det ju fredag.
  Kramar Milla

  SvaraRadera
 10. Hej min fina bloggis!
  Söt dina djur är!!
  Vad skönt det lät med att lägga upp ftterna i soffan och drick te=)
  H det toppen!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag beundrar dig som kan sätta ord på dina känslor och tillstång och har modet att skriva om dom, det måste väl vara ett riktigt stort kliv! Du är så medveten och klartänkt! Ta den tid du behöver för att få balans.
  Och det är ju faktiskt inte gott med Ballerina kex, usch, nej......mums.....
  Kramar Agneta

  SvaraRadera
 12. Härliga djuren...men ingen bild på dig när du ligger och vilar? ;-)

  Ha en bra kväll
  Kram Carina

  SvaraRadera
 13. Skönt att du mår bättre!
  Jag gillar idén på att lägga allt på en tallrik som man ska äta, det är så lätt att bara stoppa i sig något ur paketet.

  Jag är helt kär i ringen i förra inlägget!! Var har du hittat den? Den är helt fantastisk!

  SvaraRadera
 14. Visst är det bara så härligt att se vilken förmåga djuren har att koppla av så totalt! Tänk om min rygg fungerade så...

  Nåja, nu är det helg och jag önskar dig en fin sådan!

  SvaraRadera
 15. Vilket bra tips från din coach att inte äta ur påsar och paket utan lägga upp på en tallrik efter att ha tänkt igenom vad man tycker man behöver. Jag är också en riktigt gottegris och när man äter ur påsarna kan man liksom dölja dölja för sig sjäölv hur mycket det blir. Man tar ju så lite varje gång ;)
  Kämpa på! Bra jobbat!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja