31 mars 2011

Rökstopp!

Bild lånad från nätet!

I morgon är det två år sedan jag fimpade för gott. Jag vet att man aldrig ska säga så men det känns verkligen så, att det ÄR för gott, aldrig mer lixom.

Otaliga är de gånger jag slutat förr om åren och otaliga är de gånger jag börjat igen. Två graviditeter resulterade i långa uppehåll men ack så dum jag var som började igen.

Men nu är jag färdig med det, jag är en ickerökarre!

Anledningen till att jag skriver detta idag är att det inte är så viktigt att hålla räkningen längre. Jag glömmer kanske att det är årsdag i morgon så därför sätts det på pränt dagen före.

Att sluta var faktiskt inte svårt, jag hade bestämt mig innan och tog hjälp av tabl. Champix (rökantabus)  i 13 dagar, sen behövde jag inte dem mer.

Det som var svårast hette; sorg! Cigg och tändare hade ju varit mina kompanjoner och närmaste följeslagare i  många år och nu hade jag sagt adjö till dem. Ensamt och tomt blev det men inte svårt.

Hur många av er röker? Vågar ni anta en utmaning att sluta i morgon 1/4 2011??


Må väl/caja


27 kommentarer:

 1. Vad duktigt att du har fimpat.Jag röker älsklingen med .Vi ska få tabletter och vill sluta båda två.Grattis till 2 år bra kämpat.Ha en fin dag raring.Kramizzar Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Så duktigt att du har slutat. Min man slutade röka(pipa) för en del år sedan. Han sa bara "det här är sista blosset!" och så blev det. Nu tuggar han tuggummi istället!! :)

  SvaraRadera
 3. Duktigt!!! Grattis till två-årsjubiléet! Jag var storrökare och slutade när hjärtproblemen började för 13,5 år sedan. Kan väl inte påstå att jag tyckte att det var lätt, men jag hade nog fördelen av att inte ha slutat och misslyckats tidigare. Dessutom låg jag ju "fastspänd" med slangar och sladdar under den värsta första tiden.

  Fira ordentligt! För det är du värd!!
  puss&kram
  lillie

  SvaraRadera
 4. Härligt att du slutat!! Själv så röker jag inte och har heller aldrig börjat! Kram

  SvaraRadera
 5. Host, host, tur att jag inte var här för två år sedan:)
  Fortsätt på den inslagna vägen det har du lyckats bra med:)
  Jag kan stolt skryta med att jag aldrig ens har provat!!

  Över till annat:
  Bokat och klart på mitt 5-stjärniga...När vill ni komma? =D

  Kram

  Svar:

  SvaraRadera
 6. GRATTIS Caja, du är jätteduktig! Hur jag kan veta det? Jag är förstås rökare... Har hållt upp som längst i 6 år men saknaden och sorgen som du själv skriver om, blev för stor. Nå'n motivation att sluta nu, finns inte på kartan, tyvärr!

  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 7. Jag slutade för säkert 5 år sedan. Tyckte det var äckligt helt plötsligt och bara slutade utan minsta hjälp. Svettades som en gris i 3 dagar men sen var det som om inget hade hänt och jag var FRI!

  SvaraRadera
 8. Det var inte lätt, jag var inte motiverad, tvärtom men det har gått tre år ... kan dock inte stoltsera för nikotin tuggummin hör tyvärr till min vardag, än. Kan bli röksugen, korta stunder, det erkänner jag. De stunder är oftast inte relaterade till ett glas vin, en kopp kaffe osv utan mest när jag mår dåligt, är trött på allt. Det är en konst att sluta speciellt utan ersättning av annat så: grattis!

  SvaraRadera
 9. Jag som är ganska nyslutad rökare njuter faktiskt av att inte röka längre, kan verkligen känna att det är skönt att inte röka. Samtidigt som jag om en liten stund kan vara helt övertygad om att jag kommer att röka igen, någon gång...
  Man blir ju inte ickerökare man blir bara rökfri nikotinist!!
  Kram och grattis du duktiga skånska ♥

  SvaraRadera
 10. Heja Caja! Bravo :DD
  Jag röker och tänker sluta när jag känner för, mentalt är jag inte där än.

  SvaraRadera
 11. Duktig tjej!!! Jag röker, njuter av det och hoppar över utmaningen. Har inte den minsta motivationen att sluta och förbli medlem av ett utdöende släkte;-)

  SvaraRadera
 12. Grattis på 2 årsdagen :)

  SvaraRadera
 13. Slutade röda 15 augusti 1994 och är glad! I dag dör det fler kvinnor/år i lungcancer än i bröstcancer, fruktansvärt!

  SvaraRadera
 14. Bra jobbat!!!
  Själv slutade jag röka för ca 13 år sedan, hade då rökt i drygt tio år.

  SvaraRadera
 15. Bra gjort vännen,jag har alltid varit en periodrökare...Men vill sluta för alltid och ska..:)) Fira ordentligt imorgon nu med nåt göttigt!!! KRAAAAAAAM på re,go Caja!!!

  SvaraRadera
 16. Yea!!! Vet hur det är för jag är en fd rökare...

  Det enda jag har med rökare att göra är att jag släpper av en och annan då och då ASG.......

  Kärlek......

  SvaraRadera
 17. rökstopp sedan 081002!!!
  gått upp i vikt - massor...
  ff röksugen emellanåt.
  ska börja igen när jag är 65 år har jag tänkt :)
  tror jag. men vet inte varför.
  kram och ♥

  SvaraRadera
 18. Bra gjort. Själv smygröker jag ibland men säg det inte till någon.

  SvaraRadera
 19. Du får en riktigt stor guldstjärna i kanten! Duktigt! Visst är det skönt att inte behöva tänka på att ha cigaretter till hands, tändare och allt.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 20. Vad duktig du är! Själv röker jag inte men gläds med alla som lyckas sluta

  SvaraRadera
 21. Bra jobbat, Caja! Jag slutade 1981 i oktober. Jag hade stora infektionsproblem när jag rökte. Ständiga luftrörsinfektioner och ofta tappade jag rösten när jag blev förkyld - och det är inte bra för en lärare.
  Slutade tvärt när jag efter två kraftiga penicillinkurer fick allergichock och var väldigt sjuk. Då tänkte jag "det är nu eller aldrig" och sedan dess har jag inte rökt en endaste cigarett - fast det händer att jag drömmer att jag röker.

  SvaraRadera
 22. 31 Januari 2009 slutade jag för gott! Fy fan vad vi är bra!!! :D
  Till alla er som tror att ni inte kan sluta:
  Kan jag kan alla, jag höll på och slutade i 10 år typ...

  SvaraRadera
 23. Hurra för dig! Det är jättestrongt gjort! Vet att det inte är så lätt att sluta men det går! Jättebra jobbat!

  Njaa, vid närmare eftertanke kanske nog jag oxå föredrar att stanna kvar på jorden i stället för en tur till månen :) Men tanken är häftig! Ha det fint!

  SvaraRadera
 24. jätteduktigt av dig
  jag har ALDRIG rökt :) och det känns väldigt bra
  kramar

  SvaraRadera
 25. Riktigt strongt av dig att sluta! Jag gick på såna tabletter en gång men tyvärr tog det inte bort suget för mig (det var inte äckligt att röka heller). En vacker dags ska jag sluta, men än är jag inte redo.

  SvaraRadera
 26. Har visserligen inte behövt kämpa med just rökning, men jag förstår att det är ett hästjobb att bli av med. Superbra gjort!!! Hejja!

  SvaraRadera
 27. 1/3 var min rökslutar dag...oxå för 2 år sen...jag kan bli sugen men skulle aldrig i hela mitt liv göra de igen...min hosta äär borta...jag mår bättre...jag hade ju inte förstånd att sluta när jag väntade barnen...men fyy fasen vad vi e duktiga...o jag håller med dig om sorgen...jag sa för mig själv för ett tag sen att den dagen min pappa dog...jag ahde varit rökfri i 4 månader och tog inte till ciggen alls...tanken var inte ens där o klarar man en sån svår perod i livet utan cigg så klarar man nog resten av liget...(hoppas jag)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja