02 april 2011

Bråttom, bråttom. . .eller??

Sätter mig i bilen, på med bältet. Radions volym är behaglig för öronen och jag glider ner för backen från vår gård. Jag är på väg mot mitt mål. Kaffet är rykande varmt i muggen bredvid mig, det får svalna en stund innan jag dricker det.

Väl ute på stora vägen slår jag till farthållaren. Jag möter en fartkamera men blir inte orolig och behöver inte likt många andra bromsa ner till rätt hastighet.

Hela färden kör jag klimatsmart, jag har en tung och stor bil. Miljön och plånboken är vinnarna i detta samspel mellan förare och fordon.

Jag möter både 90, 80, 70 och 50 skyltar på min färd, ja till och med en 30 skylt. Jag håller hastigheten.

Många andra gör inte det, jag ser dem i backspegeln när de kommer och jag går ut i kanten så fort det bjuds tillfälle. Så långt är allt frid och fröjd.

Det är tillfällena då det INTE finns plats eller är läge att köra åt sidan för att släppa förbi, det är då man märker otåligheten bakifrån. De vill nästan smeka min stora blanka ljusblå bak. . .

Jag hade förstått otåligheten om min hastighet hade varit lägre än vad skyltarna påbjuder, men det är den inte.

Varför har alla så bråttom och förstår de inte att det förutom att det är kostsammare för miljön dessutom är förbannat dyrt att betala de böter man kan få?!

Fråga mig, jag är vis av erfarenhet gånger två! Preskriberat och nästan glömt!

Var rädda om varandra i trafiken!

Ps. Lite nytt: HÄR  och HÄR!

Må väl/caja

21 kommentarer:

 1. I´m Back!!!!

  Datastrulet har gett med sig!!! Tack vare två trevliga herrar från vår bredbandsleverantör!

  de fixade även mailen åt mig, gulligt va!

  kramar

  SvaraRadera
 2. Åh, det känner jag igen allt för väl och säkert många med mig. Håller man hastigheten i trafiken blir man omkörd! Gång på gång! Visst?

  SvaraRadera
 3. Vi är vana att köra långa sträckor - från norr ner till Småland... Vi håller vår lagenliga hastighet men blir ändå omkörda. Jag brukar roa mig med att se vilka bilmärken som "alltid" ska förbi... Mercedes, Audi och BMW - där går det undan!! Kanske ni tycker jag är kategorisk, men jag har kollat noga och har faktiskt belägg!

  Ta det lugnt i trafiken - alla vill väl komma fram!
  En fin helg önskar jag till dig! Kram!! Skrivmoster

  SvaraRadera
 4. Jag är lite både och...trampar gärna ner gasen lite för mycket...men sura pengar när man får böterna...men det beror lite på var jag kör, fortast går det på kända småvägar och det är ju idiotiskt! Men omkörd, det blir jag ändå!

  SvaraRadera
 5. Jag fattar inte heller vad folk håller på med! Inte kan väl alla ha en snart födande moder i baksätet? Sen avskyr jag alla som tar bilen bara de ska 100 meter. Finns rätt många i våran "by" som gör så. Grrrr! Jag kör inte så ofta fast det beror ju på att jag inte alltid kan. Kroppen sätter stopp. Sen fattar jag inte hur folk har råd att köra som dom gör, bensinen är ju inte gratis direkt! KRAM

  SvaraRadera
 6. Glädje, att du är en av dem som kör med omtanke och kärlek till livet och miljön.

  Fartdårar finns tyvärr överallt.
  Både på vägarna och i livet.
  De ökar och orsakar mer olycka?
  Riskerna med farten ökar riskerna att den olyckan skadar andra!

  Var omtänksamamma i trafiken och i livet.

  Kram o kärlek, Caja för att du tillhör den trafiksäkra sorten.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Har en förmåga att sakta men säkert krypa upp i hastigheten när jag kör - tycker därför att farthållaren är en bra uppfinning

  SvaraRadera
 8. Det finns de som har så bråttom här i livet och man undrar om de verkligen är så angelägna att hitta en snabb, för tidig död!
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 9. Oj så mycket klokt som redan sagts! Håller med om att det är vissa bilmärken som det verkar vara helt omöjligt att hålla fartbegränsningarna med! Precis som Ezter kan jag drabbas av blyfot men det är oftast här ute på våra grusvägar så jättehastigheter handlar det inte om, mest buskörning och sladdar.

  Din beskrivning av bilresan lät väldigt behaglig!

  SvaraRadera
 10. Mercedes, Audi och BMW kör ofta om, ja. Det beror dels på att många fartdårar ha de blilarna, men inte bara. Det är också bilar som är bekväma att köra fort i. De är liksom lite gjorda för snabbare hastigheter, på gott och ont.
  Jag kör för fort ofta, men trycker inte på bakifrån. Ligger hellre kvar bakom länge och väntar på tryggt och rätt tillfälle. Med avstånd så klart. Har en whiplashskada som vittnar om vad som kan hända om man inte håller avstånd...

  Nu till nåt annat. Jag har två mailadresser til dig, är det hotmail eller gmail som gäller? Förresten, maila mig från din så har jag den rätta där. frugarman(a)hotmail.com

  SvaraRadera
 11. bra skrivet caja piraja snyggbruden!!!
  att köra bil är en konst, men så behagligt och vilsamt när man håller sig i normalläge. dock blir man omkörd - ja...
  fast idag blir jag hemma på tunet. och det är så skönt med dessa få hemmadagar. annars kuskar jag tio mil om dagen t o r mellerud.
  kraaam som f***n//

  SvaraRadera
 12. Önskar att det var du som körde bakom mig alla tio milen som jag kör varje dag.

  SvaraRadera
 13. Ha en skön dag .Ja sista idioten i trafiken är inte född än.Nej man ska köra så man trivs och har det gott.Önskar dej en skön lördag söta du .Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 14. Åland är ett av dom mest biltäta områdena i Europa, och då har vi bara 918km allmän väg att köra på.... Undrar om det är det som gör att folk kan köra en aning galet här. ;o))

  Tack Caja för kortet som jag hittade i brevlådan idag!!!! Blev såååå glad för det. Och vad roligt att du tyckte om doften. Det gläder mej ännu mer!

  SvaraRadera
 15. Men jäklar i min låda vad jag körde fort hem då jag fick maginfluensa på jobbet. Såg varken skyltar eller andra bilar.

  varm kram!

  SvaraRadera
 16. Du har uppenbarligen lärt dig den hårda vägen. Det enda sättet att lära sig nå't enligt mig;-)

  SvaraRadera
 17. Håller med dig till fullo och tycker dessutom att vi ska respektera varandra i trafiken!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 18. Hålla hastighetsbegränsningar och avstånd är A & O i trafiken! Jag gör precis som du i alla avseenden och mer kan vi inte göra! Bromsa liiite samtidigt som man gasar kan möjligtvis få bakomvarande att lämna bättre avstånd iaf! För visst är det otrevligt när bakomvarande fordon nästan är på väg in genom bagageluckan, man kan ju behöva göra en kraftig inbromsning för vilt och liknande! Fy tusan!

  KRAM!

  SvaraRadera
 19. jag har heller aldrig förstått varför alla bilister alltid ska fram så fort som möjligt, ingen tanke på säkerhet, ekonomi eller natur, bara fram så fort som möjligt
  vilka fina dikter du skriver och dina bilder är helt ljuvliga
  ha en fin-fin lördagskväll - bamsekramar

  SvaraRadera
 20. Hahaha, vad bra skrivet!!! Du är bäst!
  Hoppas att du har det bra Caja-Paja!
  Kram på dig & pussa på djuren från mig=)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja