12 juni 2010

Efter regn kommer solsken


Väderprat!

Jag skulle vilja veta vad ni läsare tycker om att det är höst utanför eran dörr, jag tror jag vet svaren....men om man blundar och lyssnar till det piskande regnet som smattrar mot fönsterrutorna (som man antingen precis har putsat, eller ej hunnit sommarputsa)vinden som viner runt stugknuten.....ja då är det faktiskt ganska okej...men bara om man blundar, för då kan man låtsas att det inte är sommar där utanför dörren! Om ni undrar, så är mina fönsterrutor INTE putsade hahaha och tur är väl det.

Jag tar upp detta ämnet för att det är ändå vad hela Sveriges befolkning har som samtalsämne...inte sant?? Vad tror vi då??? ska vi få solkyssta kinder eller förblir dom vårbleka med en liten gnutta färg...antingen naturligt eller påmålat hahaha det är ju tur att det finns fejk om vi måste förbereda oss på ytterligare en sommar med få soltimmar. En mamma till en pojke på fotbollen sa nåt klokt tyckte jag och jag tror att jag ska anamma detta...hon sa att vi förbereder oss att i sommar ska vi ha mycket kläder på oss och blir det annorlunda är det bara roligt. Och visst är det sant, då behöver vi inte dra ner mungiporna på morgonen när vi tittar ut, för det HAR vi ju redan bestämt att SÅ är det:i år regnar det!

Själv hoppas jag och jag tror resten av vår befolkning att detta är något väldigt snabbt övergående och inte en följetong, en tjock roman av många våta regndroppar...nej då gillar jag hellre vädret i novellform. Om man måste läsa en dålig novell så tar den ju slut mycket fortare ;-D Ja det var ju en liknelse, vet inte var jag får allt ifrån...när jag sätter mig här så rinner orden ur mig som ett vattenfall hahahaha där hade vi väta igen, ett märkligt återkommande va?!

Bilden ni fick nu är tagen en morgon då det var väldigt mycket dagg (tror nog att det hade regnat en smula på natten)Jag har kommit att älska den för att jag vet att jag letade efter det perfekta motivet och DÄR var det, just den dagen. Undrar hur den blomman ser ut idag....det är det som är så underbart med naturbilder för att de förändras med tid, väder och vind.Egentligen ska vi vara glada åt våra olika väderelement, de skänker oss mångfald!

"Post nubila Phoebus" (efter regn följer solsken)

Må väl/caja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja