26 juli 2010

Det nya hemmetDet första mötet!

Söndag eftermiddag, det är då Röde Ragnar "kliver in" genom dörren till sitt nya hem för allra första gången.....och här kommer historien om detta.....

Ester är först fram för att hälsa genom gallret på transportburen, hon viftar på svansen så att heeeela kroppen böljar. Det var väl en trevlig liten varelse som ni tagit hem till mig verkar hon tycka.

Näste man i ledet är Kung Sigge, vår gråe "panter". Här tror vi då att han med all sin kraft kommer att lappa till den lille stackaren. Men nej, så blir det inte...han bara nosar nyfiket och vi står nästan och håller andan. Det är klart...han blåser ju upp sig så mycket han bara kan så att Ragnar verkligen ser hur stor han är, detta gör han med kunglig värdighet och en touch av nonchalans.

Sen har vi fröken T som vi tror ska ta allting med ro. Men TJI fick vi! Hon beter sig som den värsta PMS-kossan man överhuvudtaget kan tänka sig. Hon morrar, fräser och berättar på alla tänkbara vis vad hon anser om Ragnar.

Vi inser här hur totalt fel vi har haft i vår tankegång om detta första möte och att denna lilla argbigga kommer att behöva gott om tid för att acceptera vår lilla tiger.

Kvällen ägnade vi alla åt att bekanta oss med varandra, vi hade nästan bara ögon för vår lille röding....de är ju så himla kul att titta på! Från full speed till att lägga sig ner och somna på nolltid och detta i mycket märkliga ställningar.

Natten tillbringade han i vår säng, mellan oss. Fröken T dissade mig totalt och lade sig vid makens huvudkudde. Sigge låg sin vana troget i sonens väska ;-D, Ester snusade trött av dagens händelser i sin sköna korg.

Klockan nio i morse vaknade vi av en ilsken sms-signal så då var den nya dagen här, med nya roliga påhitt och en släng av fröken T´s dåliga humör.....

"Av alla Guds skapelser är det bara en som inte kan göras till slav under piskan. Det är katten. Om man kunde korsa mänskan och katten, skulle mänskan bli bättre men katten sämre."
Mark Twain

Må väl/caja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja