21 oktober 2010

Första snön


Så har den kommit till Skåne, den första snön. Det är alltid med väldigt blandade känslor som denna vita kristallformade massa mottages...den allra första gången inför vintern.

Det är kanske för att vi har svårt att släppa taget om den varma sköna sommaren och för att vi vet precis vad vi nu har framför oss. Helt plötsligt så blir det mycket påtagligt....de där minnena om bilar som är alldeles insnöade på morgonen, halkan på vägarna och kölden som nyper oss i kinderna.

Mössa, vantar och halsduk istället för bikiniöverdel och sarong. Snacka om kontraster. Jo, jag tror att det är därför vi älskar att hata den allra första snön.

Min kamera fick idag fånga detta kalla, vackra fenomen. Jag vill passa på att be er alla att ta det försiktigt i trafiken, på trottoarerna....på den kanske isiga trappan idag och alla frostiga dagar.

"Många talar så här års om att de skulle vilja ligga i ide, som björnen. Bara ligga nerbäddad tills värmen kommer. Det är de långa kalsongernas natt."
*Lena Larsson*

"Om vi ingen vinter hade skulle våren inte vara så angenäm. Om vi aldrig mötte motgång skulle välståndet inte vara så välkommet."
*Anne Bradstreet*

Må väl/caja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja