02 december 2010

Tack mina änglar

Tusen och åter tusen tack för alla värmande ord, ni är mina änglar utan vingar som ger mig styrka! Åh vad det värmer i hjärtat att veta att det finns någon där ute som tänker på...mig. Tack!

Mötet igår var verkligen jättejobbigt, där sitter jag och fem andra människor för att diskutera om M.I.G och M.I.N framtid, att vara eller icke vara...det är frågan som William Shakespeare uttryckte sig. Många tårar trillade nerför mina kinder på detta möte, det är ju verkligheten som diskuteras...hur J.A.G har det varje dag.

Trots alla tårar blev det ett bra möte, alla som var där måste jag säga är fantastiskt stöttande, empatiska och vänliga. Och jag menar verkligen alla! Jag fick reda på vad som händer när jag blir utförsäkrad...för så kommer det väl att bli, min kropp kan i nuläget inte aktiveras mer än den redan gör så omplaceringsutredning kan ju inte påbörjas. Jag måste säga att utförsäkring är nog inte det värsta scenariot man kan tänka sig, om det inte funkar hos AF så får man komma åter till FK och bara att veta det känns ju väldigt tryggt.

Alla igår var väldigt tydliga med att huvudsaken är att jag måste ha ett drägligt liv, ingen jagar på mig utan jag får i lugn och ro försöka lära mig att leva med den smärtan som jag bär på. Rehabilitering, ja...men den innebär kurser i mindfulness och inskrivning på ev ytterlire en smärtenhet.

Någonstans så vill jag tro att trots allt så kommer livet så småningom vara värt att leva, jag är ju inte ensam om att ha kroniska smärtor. Vi finns ju där ute i samhället...och jag tror att vi är många. Jag S.K.A klara det-men jag Ä.R rädd!

Idag har jag varit på bloggvisit hos www.mostermalla.blogspot.com vi tog en god fika och pladdrade på om både det ena och det andra, puss på dig "moster" Malla ;-D

Ni undrar kanske över dagens bilder???

Jo, det är vad som finns under locket på gjutjärnsgrytan denna sena eftermiddag...Puztasoppa...oohhh...den är ljuvligt god vill jag lova (skryt, skryt hahaha)

Om ni kan få receptet?????

Njaeeeee....jo, klart ni kan ;-) Ni får en ingredienslista som kan modereras alltefter vad man har och inte har hemma, fantasin sätter gränserna. Denna soppa ska avnjutas tillsammans med vitlöksbaguetter och en klick crème fraiche alt aioli.

Nötfärs eller quornfärs om man vill göra en vegetarisk soppa. Gott vilket som!
Färska tomater, måånga...skurna i bitar.
Vatten.
Tomatpuré, Vegeta eller salt, grönsaksbuljong, svartpeppar, chilipulver eller färsk chili, Sambal Olek.
Vitlök.
Morötter i slantar.
Potatis i tärningar.
Röd paprika i tärningar.
Bladpersilja.

Tillagas med en stor portion kärlek för bästa resultat, Smaklig Spis!

"Endast de med rena hjärtan kan göra en god soppa."
//Ludwig van Beethoven

Må väl/caja

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Det låter som om det var ett OK möte, fast att jag förstår om det trillade många tårar. Skönt för dig att det finns lösningar och att man vet hur det går till. Ovisshet själ energi.
  Jag tycker att ekonomi i allt detta är viktigt och det är så mycket papper som ska in hit & dit.
  Maten såg jättegod ut!! Mmmm!
  Hoppas att du får en skön kväll min bloggis=)
  Kraaaam

  SvaraRadera
 2. Så skönt att mötet blev bra även om det var jobbigt!! Skönt oxå att veta att saker o ting kommer att ordna sig. Jobbigt att behöva blotta sig och lämna över sig i andras händer, förstår och känner med dej. Kan tänka mej att tårarna hade mer än en anledning att flöda, hoppas att en var lättnad.
  Styrk dej med din goda soppa och så fär du en extra varm o god kram från Lippe

  SvaraRadera
 3. Ibland är ovissheten värre än att få reda på hur det kanske kan bli.

  Ikväll blir det väl mat i den riktningen..det jag kan skrapa ihop hemma...
  Nu kommer dessutom det ena barnet efter det andra och säger "jag mår inte bra..." så det blir nog ett roligt veckoslut det här!

  Imorgon har jag möten som är jobbiga, men av lite annat slag. Men jag vet att man måste fixa det, sen känns det bättre!
  Ha en skön kväll och ta hand om dig!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 4. Ensam med kronisk smärta det är du inte vi är många som kämpar varje dag. En kamp mot värken och en kamp för att få förståelse. Tyvärr så syns det ju inte på oss hur vi mår. Att få vetskap om vad som kan hända är väl bra, det är ju bättre att vet vad det är man skall jobba mot. Kämpa på.
  Styrke kramar till dig / Pia

  SvaraRadera
 5. NUUU vet jag varför dina soppor alltid är så goda, älskar dig på mitt lilla sätt ;-) tänker massor på dig!!! KRAM / P3

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja