19 januari 2011

Vitt


Russin och radio.

Jag sitter av tiden på jobbet.
På radion pratar en kvinna om ”mindfulness”.
Man ska ta in upplevelsen av ett russin med alla sinnen.
Titta på russinet.
Smek russinet mot kinden.
Lukta på russinet.
Ät Russinet.
Fokusera på russinet och inget annat.

Medveten närvaro i all ära…
Men.
Snälla.

Hållkäften (förlåt för att jag sa hållkäften)
jävla positiva jagärsålyckligochpositivkärring.
Sluta predika.

Varför i hela friden
ska jag leva i nuet
när det nuvarande nuet dödar mig?
//fri vers av: fkgrhblk

Idag ska jag på den sista för denna gången kursen i Mindfulness sen får vi se, efterföljarkurs..jag vet inte. Sist fick vi iscensätta vår egen begravning, där vi fick tänka oss hur väl alla pratade om oss. Icke helt enkelt när man varit som jag en gång så långt nere på botten och kravlat så jag knappt orkade ta mig upp. 

Nästa övning innebar att skulle tänka sig hur det var att ligga i sin mammas mage..föräldrarnas förväntningar. Kanske ganska enkelt egentligen...om det inte var så att ens mamma och pappa inte ville behålla barnet utan adopterade bort det...

Men idag sk jag gå dit.....och det med värkande kropp och öppet sinne. Jag ska sitta där och våndas på stolen, ha ont....nu "vet" jag ju vad folk skulle säga om mig om jag inte fanns. För ingen pratar skit om de döda på ett begravningstal. Jag ska gå dit och vara blank som ett vitt papper i mitt huvud, kanske för sista gången...vad vet jag...


Vitt blad


Ett vitt blad
så förväntansfullt.
Ett svart bläck
förgrenar sig sakta
till bilder,
till ord,
till allt det jag vill,
när jag vill.
Det kan bli
precis vad som helst
på ett förväntasfullt
vitt blad.
//Fri vers av: Anna H

Dagens bilder: vita blommor från Los Cristianos, Teneriffa.


Må väl/caja

14 kommentarer:

 1. Tack för ditt hjärta - du goa människa! Mindfullness var inte något för mig - däremot har jag haft stor glädje av Basalkroppterapi dvs jag har lärt mig gå, stå, sitta mm på ett snällt sätt så det gör så lite ont som möjligt. Det har jag fått via Region Skånes distiktsjukgymnast på högkostnadskortet - REKOMMENDERAS!!! Kick some ass today!

  SvaraRadera
 2. Oj, vilka ämne de tar upp. Är där någon som kan ta hand om de personer som blir ledsna. Jag bara tänker att det kan ju vara jobbigt. Eller man har ett helt egenansvar där.
  Lycka till!!
  Vad fint hjärta du gjorde på min blogg! Jag blev glad!! Tack=) Alla har ju sitt. Just nu har det varit apporten för mig. Det är ju inte bara träbiten som ska in i munnen. För mig är ju hundarna så stor del av mitt liv med träning & kommande tävlingar etc. + allt pussande & gosande, haha.
  Ha det finfint kära bloggis!
  Kram
  p.s. du är snäll som skriver så gulliga kommentarer om mig & vovvarna=)

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går bra där och att du tycker det är okey!
  TACK snälla för gratulationen! Den värmde:)

  SvaraRadera
 4. Japp, ibland vill man bara säga håll käften åt sånt prat...(fast jag ägnar mig åt det själv också!!). Så känns det vissa dagar, när man är på botten. Jag tror på att låta sig känna det man känner just när det händer. Så småningom kommer man i ett annat lge där man kan öppna sig och ta till sig budskapet. Kram!

  SvaraRadera
 5. Det lät ju lite sådär... Hoppas dagens tema är roligare!

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!
  Vilka hiskeliga ämnen!! Hoppas som redan sagts att det blev trevligare idag. I dikten kände jag igen mej själv, jävla flåsoptimist brukar jag muttra åt folk som inte fattar och tycker en massa!

  Har legat lite för ankar idag och inte orkat med cybervärlden, men en sväng in till dej måste jag ju :)
  Jag tog en extra näve tabletter och for in till pappa idag. Han känner inte igen oss (mej, syrran och hans sambo) men när Maud Olofssson var på TV:n kände han igen henne! Han kan läsa och säga vad klockan är så kansk, kanske...

  Febern var borta och när jag ringde in nu ikväll så var han uppe och gick!
  Lite läskigt med tanke på att han vill hem. Hans personlighet finns kvar iaf, Jag har åkt på en smäll, sa han och pekade på huvudet, jag har legat här inne i flera daga så det vart ju inte mycket gjort den här veckan!!

  Nu ligger jag och väntar på att ta kvällstabletterna för det blev rätt så hårt för ryggjäveln idag, men jag är så glad att jag gjorde det!

  Tack gumman för hjärtat, det var jättefint :)
  Hoppas att du mår lite bättre idag och att de på kursen inte vänt helt ut och in på dej, och TACK för rosorna (som han tog utan att fråga)
  Varma, varma kramar ♥

  SvaraRadera
 7. Vet inte om hade klarat av de ämnena.

  Jag gick ett ag på yoga och det hjälpte faktiskt. bara det att lära sig att koppla av totalt, det var skönt.

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag är inte så flitig på att kommentera hos Dig...Nu var jag tvungen att kika in och se var du tagit vägen..... Du har skämt bort mig med dina varma kommentarer;o)

  Märkliga ämnen, men bra om det kan vara till hjälp....Hoppas du mår hyfsat!!!!

  Styrkekramar Malin

  SvaraRadera
 9. För att vara helt ärlig så kan jag ju säga att sån't "trams" inte är någonting för mig. Jag är alldeles för jordnära och för lite flummig för att ta in sån't. Dessutom tycker jag att de ämnen du nämnde är makabra på gränsen till löjliga. Ja smärtsamma är dom också. Avskyr indoktrination också för den delen.
  MEN...
  Jag tror att Mindfulness kan hjälpa personer som inte lider av fysisk smärta mår mentalt dåliga - typ utbrändhet. Då är man "nere" på ett annat sätt och jag kan tänka mig att man är mera mottaglig för dessa s k positiva tankar. För i den situationen har man för det mesta slutat tänka om du förstår vad jag menar.

  Vet inte om du har kikat in här http://blindstyre.se/ . SoF har inte bara en otroligt bra fotoblogg utan har bli hjälpt av Mindfulness. Hon var utbränd.

  Om jag vore dig så skulle jag nog skippa del II av denna människoplågeri. Tror inte du är rätt typ för den.

  PS. Från det ena till det andra: Härliga bilder!!! DS

  SvaraRadera
 10. Herregud, det är väl bara att käka upp det där jävla russinet, om man nu inte får tag på något bättre! ;-) Hoppas du antar bloggplats utmaningen hos mig! KRAM!!

  SvaraRadera
 11. I LOVE YOU TOO.................

  SvaraRadera
 12. VILKEN HÄRLIG BLOGG!!!! Härliga bilder...härlig musik!!! Kul att ha hittat hit....
  Ha en bra dag...
  Hälsningar T/Hwit Blogg

  SvaraRadera
 13. Redan vid att tänka på min begravning hade jag gått hem. Inget för mig för ... nej, säger inget mer. Jo, jag säger lycka till fast du borde vara hemma när du inte mår bra?
  Kramar

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Gick det bra!!?? Hoppas att du mår bra! Nu när det blev minus igen o allt.
  Min mamma blev glad för hälsningen, tackade & hälsar tillbaka till dig!=) Idag kom hon hem. Massa pencillin etc med oxå. Skönt, för de blev isolerade på sina rum. 5 nya kräksjukefall på avdelningen till idag, suck. Stackars dem!!
  Du får ha en finfin dag!
  Kram kära bloggis=)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja