22 mars 2011

Godkväll!

Dagen har varit bra, smärtsam men bra. Akupunkturen idag var skön, jag får 19 nålar som sitter i nacke, armar, ben och fötter. Jag får ligga på en Tempurmadrass och allt ramas in med sköna toner i form av avslappningsmusik som strömmar i lagom ljudnivå ur högtalarna.

Mötet med läkaren var jättebra, vi pratade en hel massa och han gjorde några vidriga men behövliga undersökningar. Han höll nästan på att avsluta för han såg hur plågsamt det var, men jag stod ut och han fick se det han behövde. Han förklarade hur mina skador i rygg och nacke påverkar smärtorna och att de faktiskt är svåra att behandla. Jag ska bibehålla de muskler jag har med den träningen jag har nu och kommer att ha framöver. Däremellan ska jag fortsätta vägen framåt på att skapa mig det som så småningom ska kallas livet igen, han sa att han förstår att det är svårt. . . .det var skönt att få hans empati.

I morgon har jag ännu en dag med dubbla besök, det första hos min nya sjukgymnast på Solbrinken och det andra i den sköna varmvattenbassängen på sjukgymnastiken i Höör.

Som grädde på moset, eller av ren och skär kärlek till sin hustru har harmonimannen tagit ledigt hela dagen för att låta mig få lite sovmorgon och sedan köra runt mig mellan kommunerna. Tack min älskade, du är guld värd-jag hoppas att du vet det!

Oh, ja glömde ju nästan. . .tack för kaffet innan akupunkturen Moster Malla det var jäääättegott!!! Och ja, jag har varit och fått mig en ny kaffekokare igen, kaffe kan man ju inte vara utan eller hur?

Tack för alla era goa kommentarer, jag hälsar på er en annan dag kära vänner!

OBS!!! Kul tävling här: Fru Gårman Bloggen!

Må väl/caja

17 kommentarer:

 1. Vad skönt med en förstående läkare. Det betyder hur mycket som helst!
  Bra du fick en ny bryggare, hoppas den funkar vid din sovmorgon i morgon, så du får njuta en god morgon-kopp innan alla turer!

  SvaraRadera
 2. En förstående läkare kan vara guld värd liksom en underbar make som stöttar. Hoppas du får en fin kväll! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ackupunktur har jag alltid velat prova faktiskt. Ser ju otäckt ut men zonterapeuten på jobbet gör det också - men hittills hag jag fegat ur.
  Är sååååå glad att du verkar ha förtroende för din nya läkare å är mäkta stolt över att du "stod ut".
  Du klarar det här!!!

  SvaraRadera
 4. Verkar ha varit en bra dag! Slappna av och ha det gott nu i vetskapen att imorgon har du din älskade harmoniman vid din sida hela tiden och du kan slappna av i bilturerna ist för att själv köra. Hoppas morgondagen blir lika bra!!
  Kramar vännen ♥

  SvaraRadera
 5. Blir varm i hela kroppen och berörd.så i skrivande stund rinner tårarna.En förstående läkare och en man är ju bara så underbart.Var rädd om dej nu vännen.Ha det bäst .Vårkramar Ritan ♥

  SvaraRadera
 6. Jag blir lika glatt överaskad varje gång jag hör att akupunktur fungerar för när jag i börja av mina 17 år som krympling försökte mig på det (eftersom det måste var "färsk värk" för att akup. ska fungera har jag fått lära mig) o jag hade väl bara varit dålig i 2 år med mitt bäcken o min rygg som inte någon kunde peta på utan att jag skrek o de hade inte stel opr. mig ännu så jag hade knappt någon kännsel o rörelse i vä. ben. Så som den duktiga patienten man försöker vara (man grep varje halmstrå för att försöka förstå vad som var fel med mig) o lyssnade på alla som sa att akuptur är bra så jag hade försökt i några v. utan annat än att jag blödde som en gris i o gillade det inte men den här dagen skulle vi pröva att jag låg på sidan i stället för rygg (kan ej ligga på mage) fick en mitt i huvudet o så skulle jag få en i hö fot snett ned för fotknölen o i samma stund som sjkg satte nålen där i foten så for det en "blixt" genom min kropp upp längs ben rygg o ut i högerhanden som jag hade knute (då jag är rädd för nålar) o min arm flyger rakt ut o jag nockar min sjkg med en "rakhöger" på hakan o hon åker i backen. Hon reser sig darrande upp o tar bort nålen som sitter kvar i huvudet den i foten flög visst också bort o så med darrande stämma sa hon att jag nog inte var mottaglig för akupunktur utan att jag hade lite för stark nerv kännsel...lite?!

  Efter det ville hon inte vara min sjkg heller o sa upp sig o flyttade tillbaks till Gtb.
  Konstiga de där Gtb-arna...

  Kramis o du är duktig som klar av att läk får undersöka dig jag blir hämtad med ambuland när de försökte på mig...

  SvaraRadera
 7. Gomorron vännen,å vilken tur att du fått en läkate som kan känna empati,det känns ju lite lättare då..:) Harmoni mannen är en klippa som tagit ledigt för din skull..Ha en bra dag nu..Stor bamsekram från mig och en pöss på kinden!!

  SvaraRadera
 8. Förståelse från läkare är skönt att ha, en man som finns vid din sida är guld värd! kram

  SvaraRadera
 9. Godmorgon - ha en bra dag och njut av din gode make! Kram

  SvaraRadera
 10. Skönt att höra att du får hjälp och stöd av både en förstående läkare och en underbar äkta man!

  Sköt om dig och njut av de små stunderna!!
  Kram! /Signhild Skrivmoster

  SvaraRadera
 11. Godeftermiddag!
  Kram Kyllikki

  SvaraRadera
 12. Oj, vilken effektiv och positiv dag :)

  SvaraRadera
 13. Att verkligen bli tagen på allvar, att bli trodd kan bara det göra susen! Om inte annat så för själen.

  Kram och Lycka Till, tappra lilla du!

  SvaraRadera
 14. Kärlek till dig och din familj och skulle kaffekokaren paja igen vet du var det finns nybryggt kaffe bara för dig .... och mig.....
  Malla

  SvaraRadera
 15. Härligt med en bra läkare och en underbar man! Kram

  SvaraRadera
 16. En intensiv dag av dina ord att döma.
  Vila upp dig ordentligt.
  Kramar

  SvaraRadera
 17. vilken fin och bra läkare :) vilken snäll man du har och en ny kaffebryggare MÅSTE man ju ha :)
  kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, det gör mig glad!
Kram/caja